Kragerø kirke Støle kirke Skåtøy kirke Sannidal kirke Hellekirken

Sannidal kirke

Sannidal ligger i Kragerø kommune. Sannidal har vært et senter fra gammel tid og en av årsakene til dette er den gode sjøforbindelsen gjennom den lange Kilsfjorden på sydsiden av Kragerø by.

E-18 går gjennom Sannidal og avkjøringen fra E-18 er godt merket med riksveg 363- Sannidal både nordover og sydover langs europaveien.

Et par hundre meter etter avkjøringen er det skilt til Sannidal kirke i retning mot Neslandsvatn. Sirka 1 km langs denne veien er det igjen et skilt til kirken ned en bakke og man ser kirketårnet over trærne. Det er god parkering for å besøke kirken, kirkestuen, prestekontoret og Mo bedehus.

Sannidal bygdetun ligger kun en liten spasertur videre langs den gamle «sørlandske» og er vel verdt et besøk.

På bildene til høyre ser vi litt av omgivelsene til Sannidal Kirke. Det øverste viser Sannidal Kirke sett fra sydvest

På det nederste bildet ser vi Mo bedehus, Kirkestua/Prestekontoret og Sannidal kirke

Under ser vi tre nærbilder av kirken

Historisk stoff om kirken finner du under  historie